top of page
Temporada 2016/2017

foment mataroní

LA BELLA HELENA el musical

Jacques Offenbach 
Text Henri Meihac i Ludovic Halévy

2018

GEN

18

"La Bella Helena" és una recreació del personatge clàssic d'Helena de Troia, la dona més bella segons la mitologia grega. Casada amb Menelau, rei d'Esparta, Helena cau sota la influència del fals pastor Paris, que aconsegueix que fugi amb ell cap a Troia. Aquest fet desencadena un dels episodis mítics: la Guerra de Troia, que enfronta grecs i troians. En l'espectacle de Mestres, però, seguint Offenbach, les grotesques trifulgues dels seus protagonistes serveixen per parodiar l'alta societat del París del segle XIX. 

S'estrenà al Théâtre des Variétés de París el 17 de desembre de 1864, amb una recepció freda per part del públic i crítica.[1]

 

Font:  Vikipèdia

Dirigida per:  Joan Taltavull

Adjunt: Myrna Cambra.

Direcció musical:  Emilio Ruiz

Adjunt: Jose Luis Gonzalez

Una idea de: Vicenç Esteve

Portada
Opera còmica en tres actes

L’acció de La Bella Helena (1864) transcorre a Esparta, poc abans de la marxa dels grecs cap a la guerra de Troia. La reina Helena d’Esparta, infeliçment casada amb un home per qui sent un profund disgust, l’apàtic rei Menelau, descobreix de nou la il·lusió de l’amor en conèixer el jove i atractiu Paris, príncep de Troia. Encaraque el seu amor és impossible, després de moltes trifulgues en les que intervenen deesses, augurs, reis grecs i gloriosos herois homèrics, finalment aconseguiran estar junts i la seva efervescència amorosa desecadenarà la guerra de Troia.

Una obra divertida, crítica, fresca, romàntica, picant… Basada en la història d’Helena de Troia, és paròdia evident del mite grec i potent sàtira de l’època de Napoleó III caracteritzada pel relaxament dels costums de l’alta burgesia francesa del moment. L’últim acte està considerat una crítica particularment virulenta de l’Emperador mateix, un expert en carregar els fracassos polítics sobre les espatlles d’algú altre.

Argument

Una producció de LA LÍRICA DE SANT ANDREU en col.laboració amb LIBIAMO i RAFATÓ TEATRE.

co producció amb rafató teatre

Coordinador General: Rafa Miralles

bottom of page