top of page

Andrew Lloyd Webber,

Baró Lloyd-Webber (LondresRegne Unit22 de març de 1948) és un compositor de teatre musical britànic. S'ha fet famós per la composició d'obres clàssiques del gènere, com ara Jesucrist SuperstarJoseph i l'increïble abric en technicolor i Cats.

El 1995 li és concedit el premi Praemium Imperiale, una distinció que reconeix els mèrits d'artistes en diferents camps, com la pintura, música, escultura, cinema i arquitectura. El premi va ser creat el 1989 per la «Japan Art Association». Aquesta distinció es lliura en una cerimònia al Meiji Memorial Hall de Tòquio que té lloc en el mes d'octubre. La seva quantia econòmica és de 125.000 dòlars.

Nascut a South KensingtonAnglaterra, és fill del compositor William Lloyd Webber i d'una mestra de música, Jean Hermione Johnstone Lloyd Webber, és germà de l'intèrpret de violoncel Julian Lloyd Webber. La seva primera esposa va ser Sarah Hugill amb qui va contreure matrimoni el 1972 i de la que es va divorciar el 1983. La parella va tenir dos fills, Imogen i Nicholas. El 1984 es va casar amb la cantant i ballarina Sarah Brightman.[1] Les males crítiques, associades al paper protagonista de Sarah a l'obra de Webber El Fantasma de l'Òpera, van provocar el divorci de la parella el 1990. Andrew Lloyd Webber va contreure de nou matrimoni el 1991 amb Madeleine Gurdon, amb qui ha tingut tres fills: Alastair, William i Isabella.

El 1992, Andrew Lloyd Webber va ser nomenat cavaller i el 1997 va rebre el títol de Baró Lloyd-Weber de Sydmonton, al comtat de Hampshire. Ha participat activament en política com a membre del Partit Conservador i per tant està adscrit a aquest grup parlamentari en la Cambra dels Lords. Ha arribat a compondre música per a algunes trobades polítiques, encara que recentment s'ha distanciat del Conservadorisme radical. És, a més, un col·leccionista reconegut d'Art Victorià.

Obres

Font: Wikipedia

Tim rice,

el nom correcte del qual és Sir Timothy Miles Bindon Rice (Amersham10 de novembre del 1944) és un autor anglès de lletres per a musicals, conductor de ràdio i televisió. És cèlebre per haver escrit les lletres de l'òpera-rock Jesus Christ Superstar, del musical Evita -en particular la cançó "No plors per mi, Argentina"- i de la pel·lícula de Disney The Lion King. Durant la seva trajectòria ha estat guardonat amb premis OscarGlobus d'OrTony i Grammy.

Rice va néixer a Amersham,   BuckinghamshireAnglaterra, i realitzà els seus estudis a l'Aldwickbury School, St. Albans School i Lancing College.

S'ha fet molt conegut pel seu treball amb Andrew Lloyd Webber, amb qui va escriure Joseph and the Amazing Technicolor DreamcoatJesus Christ Superstar i Evita, i el seu treball per a Disney amb Elton John per a The Lion King, així com La bella i la bèstia. També ha col·laborat amb Björn Ulvaeus i Benny Andersson al musical Chess.

Fou cofundador del Llibre Guinness d'Èxits Simples Britànics i fou el seu editor des del 1977 fins al 1996. Rice també es dedica al cricket -fou president del Marylebone Cricket Cluben 2002- i a les matemàtiques.

Obres

Teatre musical

Cinema i televisió

Lletrista

 

Font: Wikipedia

bottom of page