top of page

L' AUTOR

Música i Lletra 
Benny Andersson & Bjorn Ulvaeus
Llibret original 
Catherine Johnson
ABBA va ser una banda sueca de música pop i dance que va estar activa entre 1972 i 1982, convertint-se en un dels grups més famosos dels últims temps a nivell mundial al assolir els primers llocs de les llistes d'éxit a Europa, Nord-amèrica i Austràlia.
Des de llavors, els seus àlbums i recopilatoris (com ABBA Gold) tornen a estar entre els més venuts cada cert temps, degut en certa part a l'èxit del musical Mamma Mia!La idea de concebre un espectacle a partir de les cançons d' ABBA se li va ocórrer a la productora Judy Craymer al adonar-se'n del potencial teatral que tenien temes com "The winner takes it all". L'any 1983 Craymer es va reunir amb Björn Ulvaeus i Benny Andresson, que en aquells moments treballaven amb Tim Rice en la creació de Chess, per proposar-los el projecte. Craymer tenia al cap un musical amb un llibret original, que no fos un tribut ni expliqués la història del grup. En canvi, els excomponents d'ABBA no van quedar completament convençuts, tot i que tampoc van tancar la porta.No va ser fins passada una dècada quan l'espectacle va començar a tenir forma. Al 1995, davant la insistència de Craymer, Björn va accedir a reconsiderar el projecte sempre que fos capaç de trobar el llibretista i la història adequats.
L'any 1997 Craymer va encarregar a Catherine Johnson l'escriptura del llibret i un any després Phyllida Lloyd va ser contractada com a directora, fet molt poc comú en ser tres dones les que formaren l'equip creatiu del qual estava per convertir-se en un gran èxit comercial.
 

 

FITXA TÈCNICA

Direcció: Montse Miralles
Aj. Direcció:
Cap tècnic: Xavi Calvo
Escenografia: Joan Calvo Pérez
Vestuari: La Lírica de Sant Andreu
Producció: La Lírica de Sant Andreu
Fotografia i disseny gràfic: 
bottom of page