top of page
Portada
Temporada 2016/2017

CASAL CATÒLIC DE SANT ANDREU

SWEENEY TODD, BARBER SATÀNIC DE FLEET STREET

2016

NOV

18,19, 20, 25, 26, 27

ARGUMENT:

Londres del segle XIX. Sweeney Todd , un barber injustament empresonat i deportat per un jutge lasciu torna a casa seva amb una nova identitat i amb ànsies de venjança. Ningú no l’espera. Sembla ser que la seva dona es va enverinar i la seva filla va passar a ser tutelada pel jutge que el va condemnar. Desencantat de la humanitat refà la seva vida al costat de la gens escrupolosa pastissera Mrs. Lovett que es dedica a preparar uns sospitosos pastissets de carn.

L’ÈPOCA

Ens trobem al Londres victorià, caòtic i brut. Fleet Street, carrer on transcorre part de la nostra història, no tenia ni desaigües i hi imperava la prostitució i la corrupció. Les diferències entre la classe alta i la baixa eren abismals. La sanitat era pràcticament inexistent. Els manicomis es van convertir en indrets on la gent hi portava a les persones que els incomodaven perquè amb el temps de reclusió es tornessin boges. Londres era una ciutat fosca i hostil. Voleu conèixer-la?

L’OBRA

La majoria de musicals de Broadway són un gran espectacle amb números ballables, llums, vestuari, etc. Però hi ha una part del genera, diguem-ne, més marginal, que explica grans històries musicades de forma brillant. Sondheim, n’és un exemple. Aquesta és la seva obra més operística. Amb ella aconsegueix la transició entre l’òpera i el musical. La seva música és profunda, el llibret extens, cosa que requereix un gran nivell de cant i d’interpretació. No hi trobem les típiques coreografies de musical. L’obra té grans tocs d’humor, però el rerefons és obscur.

Tots els personatges s’endinsen en les crisis dels valors humans i en les dificultats de la vida dels essers comuns. Éssers que pretenen col·locar-nos davant d’un mirall perquè observem el nostre vessant més fosc. Ho aconseguiran?

EL MUNTATGE

L’obra consta d’un mínim de 20 escenes que es desenvolupen en diferents escenaris sense marge de temps per a fer canvis. Per optimitzar l’espai i aconseguir l’ambient obscur del Londres de l’època hem fet servir l’escenari despullat i part de la sala. La fredor del ferro acabarà d’aconseguir el surrealisme necessari. Esperem que la nua caixa del teatre sigui capaç d’amagar els terribles crims que s’hi cometran en presencia vostra. Serà un malson?

Afortunadament l’equip de treball ha estat meravellós. El que veureu durant la representació és el resultat de dies i dies de feina d’un munt de gent. Una vegada més l’única manera de tirar endavant un projecte d’aquesta envergadura ha estat l’esforç humà.

Sweeney Todd, no és una obra qualsevol. Sweeney Todd, és molt més. Sweeney Todd, ho és TOT.

 

Gràcies, públic, per acompanyar-nos.

Gràcies, Lírica de Sant Andreu, per la confiança.

Gràcies, companys, per la vostra generositat

Molta merda!

                                             Montse Miralles

Dirigida per:   Montse Miralles

DIES DE REPRESENTACIÓ:
Divendres i dissabtes  a les 21h

Diumenges a les 18:00h

PREU ENTRADA:  15€

Preu Soci/Amic:   12€

Preu Grups:      12€ * (Mínim 10 persones. Indispensable una persona encarregada de recollir i pagar totes les entrades)

HORARI DE TAQUILLA:
1 hora abans de cada representació

No s'admeten pagaments amb targeta a taquilla

Sweeney Todd és un personatge del folklore britànic. En essència, es tracta d'un barber del Londres del segle XIX que assassina els seus clients tot tallant-los el coll amb la navalla d'afaitar. Hi ha diverses versions de la història que fan variar, entre altres coses, els motius de Sweeney Todd per cometre els assassinats; així mateix, en algunes versions del relat, la seva amiga i còmplice Margery (o Nellie) Lovett, fa pastissos de carn amb els cossos de les víctimes, que serveix a la seva taverna.

Sweeney Todd: el barber diabòlic del carrer Fleet  (títol original en anglès: Sweeney Todd: the Demon Barber of Fleet Street) és un musical, guanyador de diversos premis Tony, amb llibret d'Hugh Wheeler i música i lletres de Stephen Sondheim. El musical està basat en la llegenda del segle XIX de Sweeney Todd, i específicament en l'obra de 1973 The String of Pearls, de Christopher Bond.

Sweewey Todd s'estrenà a Broadway l'1 de març de 1979. Va ser dirigida per Harold Prince, amb Len Cariou i Angela Lansbury en els personatges principals, i es realitzaren 557 funcions. La història se centra en el paper de Sweeney Todd, abans conegut com a Benjamin Barker, que retorna de les colònies penals a Austràlia, on s'ha passat 15 anys per una falsa acusació. Llavors se n'assabenta per Mrs. Lovett (que fa els pitjors pastissos de carn de Londres) que la seva esposa va emmetzinar-se després de ser violada pel Jutge Turpin (l'home que el va empresonar), i que la seva filla està sota la tutela del mateix Jutge Turpin. Todd reclama venjança, i juntament amb Mrs. Lovett esdevenen conspiradors en una trama obscura que acabarà en un assassinat massiu, un èxit en el negoci de Mrs. Lovett, i una tragèdia final.

 

Font:  Vikipèdia

bottom of page