top of page

L' AUTOR

Música 
Arthur Sullivan
Llibret original 
W.S. Gilbert
Gilbert and Sullivan es refereix a la parella formada pel llibretista W. S. Gilbert (1836–1911) i pel compositor Arthur Sullivan (1842–1900). Ambdós col·laboraren en 14 òperes còmiques entre 1871 i 1896, de les que H.M.S. Pinafore, The Pirates of Penzance i The Mikado figuren entre les més conegudes.
 
Gillbert, qui escrivia el text, creà móns giravoltats per a aquestes òperes, en les que cadascun dels absurds té la seva conclusió lògica: les fades van de costat amb lords britànics, el flirteig és una ofensa capital, els gondolers ascendeixen fins a la monarquia, i els pirates resulten ser nobles esgarriats.
 
Sullivan, 6 anys més jove que Gilbert, compongué la música, escrivint melodies memorables, en les que convergien tant la comèdia com el pathos. Les seves òperes han gaudit d'un llarg èxit arreu, i sovint se segueixen representant per tot el món anglosaxó. Gilbert i Sullivan van incloure innovacions en el context i la forma que van influenciar directament en el desenvolupament del teatre musical al segle XX. Les seves òperes també han influenciat els discursos polítics, la literatura, el cine i la televisió i sovint han estat parodiats pels humoristes. El productor Richard D'Oyly Carte va unir a Gilbert & Sullivan i es va nodrir de la seva col·laboració. ]Va construir el Savoy Theatre al 1881 per presentar les seves òperes, (arribant a ser conegudes com les Òperes Savoianes) i fundà la D'Oyly Carte Opera Company, que interpretaria i promocionaria el seu treball durant un segle. Font: Wikipèdia

 

FITXA TÈCNICA

 
Producció: La Lírica de Sant Andreu
Idea Versionada i Direcció Escènica: Esther Marquès
Direcció Escènica Cor: Montse Miralles
Direcció Musical: Xavier Dolç
Coreografies: Esther Marquès
Coreografies Cor: Rebeca Yuste i Meritxell Guardiola
Publicitat: Maydo
Escenografia i Atrezzo: Motis Marquès
Vestuari: Rafató Teatre i La Lírica de Sant Andreu
Arrenj. Vestuari: Montse Via, Teresa Arbonés i Anna Peich
Cap Tècnic: Xavi Calvo
Ajudant Sò i Llums: Victor Motis
Web i Projeccions: Joan Calvo Arbonés
Imatge i Fotografia: Victor Motis
Regidor: Gregori Ferrer
Fotògraf: Carles de la Cruz
Càmera Vídeo: Carles Martínez
Espai: Escola Pegaso
Maquillatge: Institut Seguí
Coordinació Orquestra: Frederic Miralda
 

Arthur Sullivan

W.S. Gilbert

bottom of page