top of page

Llibret de  TERENCE Mc NALLY

Terrence McNally (nascut el 03 de novembre 1938) és un dramaturg nord-americà que ha rebut quatre premis Tony, un Emmy, dues beques Guggenheim, una beca Rockefeller, el Premi Lucille Lortel, el premi Hull-Warriner, i una cita de l'Acadèmia Americana d'Arts i Lletres. Diverses de les seves obres s'han convertit en pel · lícules d'èxit.

Moltes de les obres de McNally tracten temes homosexuals, i ell creu que el teatre ha fet importants contribucions a l'actualitat l'acceptació dels gais com a membres de ple dret de la societat. Tot i que es riu de l'existència d'una "màfia gai", diu, "... per sort, hi ha una gran quantitat d'escriptors, com jo, que estan canviant a poc a poc la ment de les persones, canviant els seus cors primer".

Ha estat membre del Consell de Gremi de Dramaturgs des de 1970 i es va exercir com a vicepresident de 1981 a 2001, McNally va ser associat a Thomas Kirdahy després d'una cerimònia d'unió civil a Vermont en 2003, i que posteriorment es van casar a Washington , DC, el 6 abril 2010

Música i lletra de  DAVID YAZBEK

Yazbek va néixer a la ciutat de Nova York, de mare d'origen jueu i italià, i un pare d'ascendència libanesa. [1] [2] Musical des del naixement, va començar classes de violoncel a l'escola primària i va prendre el piano quan era un adolescent.

Mentre assistia a la Universitat de Brown com a estudiant, va escriure un musical original amb el grup de producció Brownbrokers abans de graduar-se en 1982 També va dirigir una producció de HAIR amb el grup de teatre estudiantil Taller de producció, per a la qual va compondre una cançó original per complementar la puntuació clàssica. Després de la universitat va aconseguir un treball escrit per a la nit al programa televisiu de David Letterman. Va guanyar un premi Emmy com a part de l'equip de redacció de Letterman el 1986, però va renunciar per dedicar al seu amor per la música. De 1987 a 1989 va ser el co-propietari de Manhattan Recording Company i va escriure molts jingles comercials.

El 2000, el director Jack O'Brien Broadway el va acostar al compositor-lletrista Adam Guettel per escriure la música i la lletra d'un musical basat en la coneguda pel · lícula The Full Monty. Guettel va declinar, però va recomanar Yazbek, amb qui ja havia tocat en una banda. Yazbek va prendre el treball, en col·laboració amb el llibretista Terrence McNally. L'espectacle va ser un èxit, tot i que es va veure enfosquida aquest any per Mel Brooks "The Producers musicals. The Full Monty va representar-se durant dos anys seguits i pel seu treball Yazbek va ser nominat per al Premi Tony a la Millor Música Original i el Premi Drama Desk a la Millor Lletra, i va guanyar el Premi Drama Desk a la Millor Música. El 2002 ser un lletrista que contribueix per al musical Bombai Dreams.

bottom of page